Wij zijn Klaas, Lieke, Liesbeth en Anna van Landhuis in de Stad.Samen runnen we het restaurant. Wij willen je graag kennis laten maken met de keuzes die we maken. Want het Landhuis is niet zomaar een restaurant. Achter alle producten die we gebruiken, schuilt een mooi verhaal. Al deze verhalen lees je op deze pagina. Lees verder

Abrona

Dit is Lisa van Abrona. Abrona ondersteunt volwassenen in Utrecht met een verstandelijke beperking. Bij Landhuis werken we samen met deze mensen. Daarmee is de bediening aan tafel soms net wat anders dan in een ander restaurant. Iedereen is welkom.

Voedselbos Haarzuilens

Dit zijn Maarten & Jan van Voedselbos Haarzuilens. Maarten en Jan willen graag meer natuur en biodiversiteit in de stad. Hier zorgen zij zelf voor door een voedselbos te bouwen met 178 soorten planten en bomen. Je kunt er van alles plukken; vers fruit, rabarber en kruiden.

PigMe

Dit is boer Josse van PigMe. Hij heeft geen boerderij, maar zoekt naar braakliggende grond waar hij varkens kan houden. Die varkens eten smaakvol voedsel, groeien langzamer en zijn daarom malser. De grond geeft hij na een vruchtbaar terug aan de eigenaar.

De Korenmaat

De Korenmaat is een van de eerste biologische webwinkels van Nederland en doet het net even anders. Ze willen eerlijker met de aarde omgaan, daarom komen hun producten uit de buurt. Waar mogelijk komen de producten van telers op minder dan 12 kilometer afstand.

Hommeles

De Houtense bierbrouwers van Hommeles maken een deel van het bier met hop uit eigen tuin. Daarnaast vind je in hun blonde trippel vlierbloesem, appel en peer terug uit het Kromme Rijngebied. Bij Landhuis in de Stad kun je een aantal biertjes uitproberen.

Moestuin de Haar

Genieten van een overvloed aan verse groenten en fruit, zonder er zelf voor te schoffelen. Zo werkt het in de zelfoogsttuin van Moestuin de Haar. Tuinder Simone Visser wil de mensen graag in contact brengen met hun voedsel.

Fungi Factory

Koffiedik is waardevol. Het is een grondstof, geen afval. Daarom haalt Fungi Factory kilo’s koffiedik op bij Utrechtse bedrijven om er oesterzwammen van te kweken. En ondertussen leren ze je ook nog hoe je dit thuis zelf kunt doen.

Stevig Brood

Joost van Stevig Brood is de man achter de heerlijke desemboterhammen die Landhuis serveert. De bakker uit Woerden bakt midden in zijn winkel zijn desembroden, zodat iedereen kan zien hoe het wordt gemaakt. Volgens Joost is brood het mooiste bakproduct dat er is.

Iris Plukt

Achter de bloemen die het Landhuis in de Stad opfleuren zit een bijzonder verhaal. In de winter zijn ze niet vers – maar gedroogd. De bloemen van Iris Plukt zijn biologisch. Iris plukt de bloemen altijd zelf. “Rozen zul je in mijn boeketten nooit zien, een roos is de plofkip van de bloemen.”

Nordkapp Coffee

Dit is Jasper van Nordkapp Coffee. Hij brandt in Utrecht zijn eigen koffie. Hiervoor zoekt hij de beste smaken bij elkaar; van bonen uit Rwanda en Ethiopië tot bonen uit Colombia. De boeren plukken daar met precisie de beste bonen. Via handelaren betaalt Nordkapp een eerlijke prijs.

Morty's

Biologische kaas die de tijd kreeg om te rijpen, honing van een imker uit de Meern en zuurdesembroden van de bakker om de hoek. Morty’s in Lombok verkoopt producten die met aandacht zijn gemaakt. Het liefst uit de buurt én biologisch. De kazen vind je regelmatig terug op de boterhammen bij Landhuis.

De Clique

Afval heeft waarde. Dat is de missie van de Clique, het bedrijf dat de afvalbakken bij het Landhuis ophaalt. Ze biedt geen afvalcontract, maar een grondstoffen-contract aan bedrijven. Voor elke afvalstroom is een bestemming en daarmee voorkomt de Clique dat het afval naar de verbrandingsoven gaat.