Anna & Klaas

Wij zijn Anna en Klaas van Landhuis in de Stad. Samen runnen we het restaurant.
Wij willen je graag kennis laten maken met de keuzes die we maken.
Want het Landhuis is niet zomaar een restaurant. Achter alle producten die we gebruiken, schuilt een mooi verhaal. Al deze verhalen lees je op deze pagina.
Lees verder

We maken je niet alleen blij met lekker en lokaal eten, maar ook met de bediening aan je tafel. Die is soms net wat anders dan in een ander restaurant omdat we voor een deel met mensen werken met een verstandelijke beperking of autisme. Bij ons is iedereen welkom.

Dit zijn Maarten & Jan van het Voedselbos. Maarten en Jan willen meer natuur en biodiversiteit in de stad. Hier zorgen zij eigenhandig voor door met Lekker Landgoed een voedselbos te bouwen met 178 soorten planten en bomen. Je kunt er van alles plukken. Van kruiden en rabarber tot vers fruit.. 

Dit is boer Josse Haarhuis van PigMe. Hij heeft geen boerderij, maar zoekt naar braakliggende stukken land waar hij varkens kan houden. Die varkens groeien langzamer, eten smaakvol voedsel en zijn daarom malser. De grond kan hij na een tijd weer super vruchtbaar teruggeven aan de eigenaar.

De Korenmaat is een van de eerste biologische webwinkels van Nederland en zij doen het net even anders. Ze willen eerlijker met de aarde omgaan, daarom komen hun producten uit de buurt en maken ze gebruik van een uniek betaalsysteem.

De Houtense bierbrouwers van Hommeles maken een deel van het bier met hop uit eigen tuin. Daarnaast is er in hun blonde trippel vlierbloesem, appel en peer terug te vinden uit het Kromme Rijngebied. Bij Landhuis in de Stad kun je ze uitproberen.

Genieten van een overvloed aan vers groente en fruit, zonder er zelf voor te hoeven schoffelen. Zo werkt het op de zelfoogstuin van Moestuin de Haar. Tuinder Simone Visser: “Ik wil de mensen in contact brengen met hun voedsel.”

Koffiedik is waardevol. Het is geen afval, maar een grondstof. Daarom haalt Fungi Factory op de elektrische bakfiets kilo’s op bij Utrechtse bedrijven om er oesterzwammen van te kweken. En ondertussen leren ze je ook hoe je dit thuis zelf kunt doen.

Joost van Iersel van Stevig Brood is de man achter de desemboterhammen die Landhuis in de Stad serveert. De bakker uit Woerden bakt midden in zijn winkel zijn desembroden. Zo kan iedereen zien hoe het gemaakt wordt. Want brood is volgens hem het mooiste bakproduct.

Het verhaal van Iris Plukt verschijnt binnenkort.

Dit is Jasper van Nordkapp Coffee. Jasper brandt in Utrecht zijn eigen koffie. Daarvoor zoekt hij de beste smaken bij elkaar. Van bonen uit Rwanda en Ethiopië tot bonen uit Colombia. De boeren plukken daar de beste bonen met precisie en krijgen een eerlijke prijs. Jasper zorgt er met eigen hand voor dat de gebrande bonen lokaal verkocht worden zodat ze vers geserveerd worden. Zo is de Oslo blend van Nordkapp bij Landhuis in de Stad altijd vers!

Het verhaal van Morty’s verschijnt binnenkort.

Het verhaal van de Clique verschijnt binnenkort.