Anna & Klaas

Wij zijn Anna en Klaas van Landhuis in de Stad. Samen runnen we het restaurant.Wij willen je graag kennis laten maken met de keuzes die we maken.Want het Landhuis is niet zomaar een restaurant. Achter alle producten die we gebruiken, schuilt een mooi verhaal. Al deze verhalen lees je op deze pagina.

In het voorjaar van 2018 betrokken Anna en Klaas dit bijzonder landhuis om daar het restaurant te gaan runnen. Anna vanuit de keuken als chef-kok en Klaas als manager. Die uitdaging namen ze niet om zomaar een restaurant te zijn. Klaas: “Geld is niet het hoofddoel. We hebben zorg voor de omgeving…

Dit zijn Maarten & Jan van het Voedselbos. Maarten en Jan willen meer natuur en biodiversiteit in de stad. Hier zorgen zij eigenhandig voor door met Lekker Landgoed een voedselbos te bouwen met 178 soorten planten en bomen. Je kunt er van alles plukken. Van kruiden en rabarber tot vers fruit.. 

Dit is boer Josse Haarhuis van PigMe. Hij heeft geen boerderij, maar zoekt naar braakliggende stukken land waar hij varkens kan houden. Die varkens groeien langzamer, eten smaakvol voedsel en zijn daarom malser. De grond kan hij na een tijd weer super vruchtbaar teruggeven aan de eigenaar.

We maken je niet alleen blij met lekker en lokaal eten, maar ook met de bediening aan je tafel. Die is soms net wat anders dan in een ander restaurant omdat we voor een deel met mensen werken met een verstandelijke beperking of autisme. Bij ons is iedereen welkom.

De Korenmaat is een van de eerste biologische webwinkels van Nederland en zij doen het net even anders.
Ze willen eerlijker met de aarde omgaan, daarom komen hun producten uit de buurt en maken ze gebruik van een uniek betaalsysteem. 

De Houtense bierbrouwers van Hommeles maken een deel van het bier met hop uit eigen tuin. Daarnaast is er in hun blonde trippel vlierbloesem, appel en peer terug te vinden uit het Kromme Rijngebied. Bij Landhuis in de Stad kun je ze uitproberen. 

Het verhaal van Moestuin de Haar verschijnt binnenkort.

Het verhaal van Iris Plukt verschijnt binnenkort.