Wij zijn Klaas, Lieke, Liesbeth en Anna van Landhuis in de Stad.Samen runnen we het restaurant. Wij willen je graag kennis laten maken met de keuzes die we maken. Want het Landhuis is niet zomaar een restaurant. Achter alle producten die we gebruiken, schuilt een mooi verhaal. Al deze verhalen lees je op deze pagina. Benieuwd naar ons eigen verhaal? Lees hier verder.

Collega's met een beperking

Dit is Lisa van Abrona. Abrona ondersteunt volwassenen in Utrecht met een verstandelijke beperking. Bij Landhuis werken we met hen samen. We hebben daarmee een gezellig en divers team, iedereen is welkom.

Voedselbos Haarzuilens

Dit zijn Maarten & Jan van Voedselbos Haarzuilens. Maarten en Jan willen graag meer natuur en biodiversiteit in de stad. Hier zorgen zij zelf voor door een voedselbos te bouwen met 178 soorten planten en bomen. Je kunt er van alles plukken; vers fruit, rabarber en kruiden.

Buitengewone Varkens

Dit is boer Josse van Buitengewone Varkens. Hij heeft geen boerderij, maar zoekt naar braakliggende grond waar hij varkens kan houden. Die varkens eten smaakvol voedsel, groeien langzamer en zijn daarom malser. De grond geeft hij na een vruchtbaar terug aan de eigenaar.

Hommeles

De Houtense bierbrouwers van Hommeles maken een deel van het bier met hop uit eigen tuin. Daarnaast vind je in hun blonde trippel vlierbloesem, appel en peer terug uit het Kromme Rijngebied. Bij Landhuis in de Stad kun je een aantal biertjes uitproberen.

Fungi Factory

Koffiedik is waardevol. Het is een grondstof, geen afval. Daarom haalt Fungi Factory kilo’s koffiedik op bij Utrechtse bedrijven om er oesterzwammen van te kweken. En ondertussen leren ze je ook nog hoe je dit thuis zelf kunt doen.

De Korenmaat

De Korenmaat is een van de eerste biologische webwinkels van Nederland en doet het net even anders. Ze willen eerlijker met de aarde omgaan, daarom komen hun producten uit de buurt. Waar mogelijk komen de producten van telers op minder dan 12 kilometer afstand.

Morty's

Biologische kaas die de tijd kreeg om te rijpen, honing van een imker uit de Meern en zuurdesembroden van de bakker om de hoek. Morty’s in Lombok verkoopt producten die met aandacht zijn gemaakt. Het liefst uit de buurt én biologisch. De kazen vind je regelmatig terug op de boterhammen bij Landhuis.

De Clique

Afval heeft waarde. Dat is de missie van de Clique, het bedrijf dat de afvalbakken bij het Landhuis ophaalt. Ze biedt geen afvalcontract, maar een grondstoffen-contract aan bedrijven. Voor elke afvalstroom is een bestemming en daarmee voorkomt de Clique dat het afval naar de verbrandingsoven gaat.

Stevig Brood

Joost van Stevig Brood is de man achter de heerlijke desemboterhammen die we serveren. De bakker uit Woerden bakt midden in zijn winkel zijn desembroden, zodat iedereen kan zien hoe het wordt gemaakt. Volgens Joost is brood het mooiste bakproduct dat er is.