Filmavond | Woensdag 3 april

Filmavond in het Landhuis! Kom op woensdag 3 april langs voor een avond lekker eten en een film die we op groot scherm kijken in het restaurant. We draaien deze avond de Libanese film Capharnaúm. Prijs: 21,50 per persoon voor maaltijd en film.

Iraanse maaltijd

De host van deze avond is Shahab, afgestudeerd filmmaker aan de HKU. Zijn familie is deel van de Ahwazi, een etnische minderheid uit Iran, en zijn moeder komt vanavond koken. Ze zet een lekkere Midden-Oosterse maaltijd op tafel die we met elkaar delen aan lange tafels. Zo leer je meteen je buurtgenoten kennen. Na de maaltijd leidt Shahab de film in, die we met elkaar kijken op groot scherm.

Film Capharnaúm

De 12-jarige Zain slijt zijn dagen in de straten van Beiroet, de Libanese hoofdstad. Als oudste jongen van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Maar als zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain weg te lopen van huis. De film uit 2018 won de Juryprijs op het filmfestival van Cannes en daarna volgden meerdere publieksprijzen.

Praktische info

18.30 uur – Inloop
19.00 – Maaltijd
20.00 – Start film
22.30 – Einde

De kosten voor deze avond zijn 21,50 euro per persoon, voor de maaltijd en de film. Reserveer je plekje via de knop ‘reserveren’.

Bekijk de trailer