In Landhuis in de Stad is er altijd iets te doen. Zo kan je er terecht voor yoga, mindfulness, coaching en massage. En om de 3 maanden laten we nieuw werk van verschillende Utrechtse kunstenaars zien: van schilders tot tekenaars, mozaïek- en keramiekkunstenaars. Het restaurant organiseert ook verschillende culturele activiteiten, zoals de aanschuiftafel, de Landkeuken, een tango-avond, een popquiz en zo nu en dan een optreden van een Utrechtse singer-songwriter of band. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten.

Culturele Agenda

Yoga en Mindfulness / Massage / Training & Coaching

Agenda

ochtend

avond


18:30Yoganesh. YogAlign Flow

20:15Yoganesh. Yin-Yang Flow

19.00 – 22.00Mindfulness Moves. Mindfulness & Compassie training / MSC 2021

19.30 – 22.00MindfulnessFabriek. Mindfulness PLUS training

ochtend

avond


18.30Yoganesh. 1x p.m. Deep Relax Yoga Nidra

20:15Yoganesh. WellWoman Yoga

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

10.00Yoganesh. WellWoman Yoga

avond


18.30Yoganesh. YogAlign

20.30Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

ochtend

avond


17.45Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

19.30Yoganesh. YogAlign Flow

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

avond


19.30 – 21.30Yoganesh. 1x p.m. TGIF! Special

ochtend

10.30 – 12.00Yoganesh. ZOMER Yoga in het Park (alleen bij mooi weer)

10:30 – 12:30Yoganesh. 1x p.m. Waking the Dragon!

avond


ochtend

11.00 – 13.00Yoganesh. 1x p.m. WellWoman Sunday Special

avond


Kom een rondje varen met de Buurtboot!

De Buurtboot gooit de trossen los! Op initiatief van buurtbewoners kun je in roeibootjes door het water varen rondom de Munt. Wij zijn, samen met Molen de Ster, een uitgiftepunt van deze buurtbootjes. Je kunt bij ons één of twee bootjes huren, in het weekend en op feestdagen. Een bootje kost 6 euro voor 3 uur varen en er passen maximaal vier personen in. De buurtboot is een maatschappelijk initiatief, zonder winstoogmerk.

Picknicken op het water? Dat kan! Voor 25 euro geven we een lunch- of borrel-picknickmand mee voor onderweg, deze is voor 2 personen. Geef bij je reservering aan of je deze erbij wilt reserveren (keuze uit: vega of niet vega, en voor de borrel: met alcohol of alcoholvrij).

Exposities - Kunst in het Landhuis

Zoals je van een stad als Utrecht mag verwachten, kent onze Domstad een wereld aan kunstenaars. Landhuis in de Stad geeft deze kunstenaars een gezicht. Iedere 3 maanden tonen we werk van meerdere kunstenaars: van schilders tot tekenaars, mozaïek- en keramiekkunstenaars. Zij wonen of werken allemaal in Utrecht. Op dit moment exposeren Manuel Quesada, Agnes Blok en Floor Ghurahoo in Landhuis in de Stad.

Wil jij ook in het landhuis exposeren? Mail dan naar Rosalynn van Hummel op kunst@landhuisindestad.nl.

Manuel Quesada

Het werk van de Nederlands-Costa Ricaanse architect en fotograaf gaat vooral over licht, ruimte en de oneindige en vluchtige schoonheid van elk moment. Fotografie als Heimat-creërend ritueel.

www.lightinspace.nl

Floor Ghurahoo

Kunstenaars kijken anders naar de wereld, anders dan de standaard blik. In het Landhuis in de Stad laat de twaalfjarige Floor Ghurahoo zien hoe zij dat doet met haar tekeningen van ogen. Ze heeft niet alleen naar ogen gekeken, maar ook naar verschillende kunstenaars, zoals Piet Mondriaan (1872-1944) met zijn geometrische vlakken en primaire kleuren. Mondriaan zocht naar orde en harmonie in zijn kunst en was een pionier van de abstracte kunst. In het oog komen zijn vormen en kleuren terug en uit het oog lijkt een rode traan te lopen.

Het idee voor een bloemenoog kreeg Floor door de bloemstillevens van oude Utrechtse meesters die ze zag in de tentoonstelling In volle bloei in het Mauritshuis in Den Haag. In haar tekeningen heeft ze een roos en een zonnebloem verwerkt.

Ook de schilderijen van Willem van de Velde (1611-1693) vormen een inspiratiebron, door zijn gedetailleerde weergave van de scheepvaart. Floor heeft in een oog twee schepen getekend, waarbij een schip met de Oekraïense vlag wordt beschoten door een schip met een Russische vlag. Zo haalt ze de zeventiende eeuw naar de bizarre actualiteit. Door Floors realistische weergave is de expositie een echte eyecatcher.

www.instagram.com/floorghurahoo

Agnes Block

Handelaren en ontdekkingsreizigers brachten in de gouden eeuw nieuwe plantensoorten mee uit verre oorden. Deze werden vastgelegd op papier door botanische tekenaars en kunstenaars. Botanisch Buro Agnes Block eert deze kunstenaars door hun werk opnieuw uit te brengen op een aluminium plaat voor thuis of op kantoor.

www.agnesblock.com