Culturele Agenda

Landhuis Live – Irresistible


Woensdag 28 februari

Elke laatste woensdag van de maand geniet je van livemuziek in ons Landhuis. Deze keer met het optreden van de zeskoppige latin band Irresistible. Ze nemen je mee naar Latijns-Amerika met hun salsamuziek, bachata en cumbia. Percussie, gitaar, zang, saxofoon: het wordt een feestje en de voetjes mogen van de vloer!

Start: 20.00 uur. Lees meer en scoor je ticket.

Wereldkeuken


Woensdag 13 maart

Op woensdag 13 maart organiseren we weer een Wereldkeuken. Kom langs voor een avond met lekker eten, muziek en verhalen uit West-Afrika. We organiseren deze avond samen met Villa Vrede, die dagopvang biedt aan ongedocumenteerden. Zo brengen we Utrechters uit alle delen van de wereld met elkaar in contact. Eet je mee?

 

Start: 19.00 uur. Kosten: 15 euro - dit is een richtbedrag, je mag geven wat je ervoor over hebt en kunt missen. Zo kan iedereen meedoen.

Pubquiz


Donderdag 14 maart (VOL) | 11 april | 9 mei

Speel mee met onze maandelijkse pubquiz, met quizmasters Mart en Martin. Test je kennis tijdens verschillende rondes en strijd met je team om de eerste plek. Kom je ook een avondje quizzen in het park? We starten om 20.00 uur. Deelname is €17,50 per team en als je daarvoor een hapje komt eten speel je gratis mee. Meld je aan met een team van 2-6 personen, via eten@landhuisindestad.nl.

Spelletjesavond


Woensdag 21 feb | 20 maart

Spelletjesfanaten opgelet! Kom elke derde woensdag van de maand spelletjes spelen in het Landhuis. Een host van spelletjeswinkel Subcultures zorgt voor uitleg en de nieuwste spellen, maar je mag natuurlijk ook je eigen spellen meenemen. We starten om 19.00 uur.

 

Om 18.00 uur serveren we een daghap voor 15 euro per persoon. Meld je aan als je wilt mee-eten, via de reserveerbutton op de website. Kom je alleen spelletjes spelen, dan is aanmelden niet nodig en kun je gewoon aanschuiven.

Tango salon


Zondag 17 maart

Trek je dansschoenen aan en kom de tango dansen in het Landhuis! We schuiven alle tafels aan de kant om een grote dansvloer te maken. Tussen het dansen door kun je natuurlijk ook een hapje eten van ons menu. De avond begint om 17.30 uur, toegang is gratis.

Aanschuiftafel


Woensdag 6 maart (VOL) | 10 april

Kom je mee-eten bij de Aanschuiftafel? We zetten lange tafels neer in het Landhuis en iedereen mag aanschuiven voor de maaltijd. Niet zomaar een maaltijd, want elke avond staat in het teken van een ander land. Samen met een gastkok uit het themaland zetten we een heerlijk diner op tafel. Het thema in maart is Lombardije, Italië.

 

Prijs: 13,50 per persoon. Vanaf 18.30 uur ben je welkom en om 19.00 uur starten we.

Tip! Bomenwandeling of historische wandeling met gids

Wist je dat je vanaf het Landhuis ook op pad kunt met een gids? Dit is op aanvraag. Historische gids Bart Seidel neemt je graag mee door de geschiedenis van wijk Oog in Al. Tijdens een wandeling van 1,5 uur leer je alles over het oude Landhuis en de wijk eromheen. Zoek je liever de natuur op in de stad? Ga dan op bomenexcursie met IVN-natuurgids Carin van der Veer. Zij deelt bijzondere weetjes over de vele bomen in het park, en al wandelend gebruik je al je zintuigen.

Historische wandeling: 1,5 uur, 5 euro per persoon, voor 2-10 personen.
Bomenwandeling: 1,5 tot 2 uur, 5 euro per persoon, voor 4-10 personen.
Interesse? Mail naar eten@landhuisindestad.nl.

Exposities - Kunst in het Landhuis

Onze Domstad kent een wereld aan kunstenaars. Landhuis in de Stad geeft deze kunstenaars een gezicht. Iedere 3 maanden tonen we werk van meerdere kunstenaars: van schilders tot tekenaars, mozaïek- of keramiekkunstenaars. Zij wonen of werken allemaal in Utrecht. Op dit moment exposeren Joke Feitsma, Betty Alink en Jolande van Kouwen in ons Landhuis.

Wil jij ook bij ons exposeren? Mail dan naar Diede Selles op kunst@landhuisindestad.nl.

Joke Feitsma

Op het eerste gezicht onopvallende verschijnselen of voorwerpen kunnen Joke fascineren; ze speelt ermee en haalt dingen uit hun context. Zo geeft ze er een nieuwe betekenis aan. Daarvoor gebruikt ze zowel fotografie als collagetechnieken.

www.jokefw.nl 

Betty Alink

Betty heeft een mooie reis gemaakt door zich te bekwamen in de schildertechnieken van de Oude Meesters. Met deze achtergrond valt er nog veel meer te ontdekken, met
diverse materialen. Zo blijft ze altijd leren en ontwikkelen.

www.bettyalink.com

Jolande van Kouwen

Natuurlijke groei is wat Jolande fascineert en inspireert. Ze zet kleuren neer, voegt vormen toe en laat groei ontstaan. Het beeld komt tot leven. Wellicht is het een vorm van scheppingsdrang, een oerdrang?

www.jolandevankouwen.nl

Yoga en Mindfulness / Massage / Training & Coaching