In Landhuis in de Stad is er altijd iets te doen. Zo kan je er terecht voor yoga, mindfulness, coaching en massage. En om de 3 maanden laten we nieuw werk van verschillende Utrechtse kunstenaars zien: van schilders tot tekenaars, mozaïek- en keramiekkunstenaars. Het restaurant organiseert ook verschillende culturele activiteiten, zoals de aanschuiftafel, de Landkeuken, een tango-avond, een pubquiz en zo nu en dan een optreden van een Utrechtse singer-songwriter of band. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten.

Culturele Agenda

Landhuis Live


Woensdag 28 juni

Muziek in het Landhuis! Eén keer in de maand op woensdagavond openen we onze deuren voor nieuw Utrechts talent. Kom langs en geniet van Utrechtse biertjes, borrelhappen en de live optredens van Lizet Aviva en Tamara van Esch.

 

Inloop vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur. Koop je ticket hier (6 euro online, 7 euro aan de deur).

Pubquiz


Donderdag 13 juli | 14 sep

Speel mee met onze maandelijkse pubquiz! Test je kennis tijdens verschillende rondes en strijd met je team om de eerste plek. Kom je ook een avondje quizzen in het park? We starten om 20.00 uur. Deelname is €17,50 per team en als je daarvoor een hapje komt eten speel je gratis mee. Meld je aan via eten@landhuisindestad.nl.

Spelletjesavond


Woensdag 21 juni | 19 juli

Spelletjesfanaten opgelet! Kom elke derde woensdag van de maand spelletjes spelen in het Landhuis. Een host van spelletjeswinkel Subcultures zorgt voor uitleg en de nieuwste spellen, maar je mag natuurlijk ook je eigen spellen meenemen. We starten om 19.00 uur.

 

Om 18.00 uur serveren we een daghap voor 15 euro per persoon. Meld je aan als je wilt mee-eten, via de reserveerbutton op de website. Kom je alleen spelletjes spelen, dan is aanmelden niet nodig en kun je gewoon aanschuiven.

Aanschuiftafel


Woensdag 5 juli

Kom je mee-eten bij de Aanschuiftafel? We zetten lange tafels neer in het Landhuis en iedereen mag aanschuiven voor de maaltijd. Niet zomaar een maaltijd, want elke avond staat in het teken van een ander land. Samen met een gastkok uit het themaland zetten we een heerlijk diner op tafel.

 

De prijs voor de maaltijd is 13,50 per persoon. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. Zo ontmoet je mensen uit de buurt en krijg je een kijkje in een andere keuken. Vanaf 18.30 uur ben je welkom en om 19.00 uur starten we. De volgende Aanschuiftafel is op woensdag 5 juli, met het thema Japan!

Tango salon


Zondag 16 juli | 17 sep

Trek je dansschoenen aan en kom de tango dansen in het Landhuis! We schuiven alle tafels aan de kant om een grote dansvloer te maken. Tussen het dansen door kun je natuurlijk ook een hapje eten van ons menu. De avond begint om 17.30 uur, toegang is gratis.

Historische wandeling


Op aanvraag

Wandel mee met geschiedkundige Bart door de geschiedenis van Oog in Al en Lombok. Over het ene bruggetje heen en 1,5 uur later over het andere bruggetje weer terug. Sluit af met een lekkere warme chocolademelk met slagroom of borrel bij Landhuis in de Stad.

 

Aan de wandeling kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Kosten: 5 euro per persoon. Interesse? Laat het weten bij de bar of mail naar eten@landhuisindestad.nl.

Yoga en Mindfulness / Massage / Training & Coaching

Agenda

ochtend

avond


18:30Yoganesh. YogAlign Flow

20:15Yoganesh. Yin-Yang Flow

19.00 – 22.00Mindfulness Moves. Mindfulness & Compassie training / MSC 2021

19.30 – 22.00MindfulnessFabriek. Mindfulness PLUS training

ochtend

avond


18.30Yoganesh. 1x p.m. Deep Relax Yoga Nidra

20:15Yoganesh. WellWoman Yoga

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

10.00Yoganesh. WellWoman Yoga

avond


18.30Yoganesh. YogAlign

20.30Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

ochtend

avond


17.45Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

19.30Yoganesh. YogAlign Flow

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

avond


19.30 – 21.30Yoganesh. 1x p.m. TGIF! Special

ochtend

10.30 – 12.00Yoganesh. ZOMER Yoga in het Park (alleen bij mooi weer)

10:30 – 12:30Yoganesh. 1x p.m. Waking the Dragon!

avond


ochtend

11.00 – 13.00Yoganesh. 1x p.m. WellWoman Sunday Special

avond


Exposities - Kunst in het Landhuis

Zoals je van een stad als Utrecht mag verwachten, kent onze Domstad een wereld aan kunstenaars. Landhuis in de Stad geeft deze kunstenaars een gezicht. Iedere 3 maanden tonen we werk van meerdere kunstenaars: van schilders tot tekenaars, mozaïek- en keramiekkunstenaars. Zij wonen of werken allemaal in Utrecht. Op dit moment exposeren Pauline Maas en Martha Goedings in Landhuis in de Stad.

Wil jij ook in het landhuis exposeren? Mail dan naar Diede Selles op kunst@landhuisindestad.nl.

Kunst Landhuis in de Stad

Martha Goedings

Hoe zag de high society van het Landhuis in het park eruit? Misschien waren het wel deze inspirerende vrouwen: Shirley B, Sophia L, Claudia C, of Geesje, de muze van Breitner. Of speelden er kinderen. Verspreid in het Landhuis hangen portretten die je aankijken alsof ze hier echt zijn geweest. Ook de geschilderde boom is een verwijzing naar deze plek in het park: Martha blijft voortdurend zoeken naar een eigentijdse schilderkunstige weergave.

Instagram: marthagoedings
Of neem een kijkje op haar website.

Kunst Landhuis in de Stad

Pauline Maas

Paulina Maas leerde het Landhuis kennen in de periode dat ze dakloos was en hier regelmatig iets te eten kreeg. De eigenaren, toen nog alleen Klaas en Anna, beloofden haar dat als het beter met haar ging ze in het Landhuis mocht exposeren. Nu, vier jaar later, is het zover.

Wil je werk van haar kopen? Laat het ons dan weten; haar contactgegevens zijn bij ons bekend.

Kom een rondje varen met de Buurtboot!

Kom gezellig een rondje roeien met de Buurtboot! Op initiatief van buurtbewoners kun je in roeibootjes door het water varen rondom de Munt. Wij zijn, samen met Molen de Ster, een uitgiftepunt van deze buurtbootjes. Elk weekend en op feestdagen kun je bij ons één of twee bootjes huren. Reserveer door ons te bellen of mailen. Een bootje kost 6 euro voor 3 uur varen en er passen maximaal vier personen in. De buurtboot is een maatschappelijk initiatief, zonder winstoogmerk.

Picknicken op het water? Dat kan! Voor 25 euro geven we een lunch- of borrelmand mee voor onderweg, deze is voor 2 personen. Geef bij je reservering aan of je deze erbij wilt reserveren (keuze uit: vega of niet vega, en voor de borrel: met alcohol of alcoholvrij).