In Landhuis in de Stad is er altijd iets te doen. Het restaurant organiseert activiteiten zoals de aanschuiftafel, spelletjesavond, tangosalon, pubquiz of avonden met livemuziek. Bekijk hieronder de culturele agenda. Om de 3 maanden ontdek je aan de muren van het pand nieuwe kunst van Utrechtse kunstenaars. Ook vind je bovenin het Landhuis een trainingsbureau en praktijken voor coaching, yoga en mindfulness.

Culturele Agenda

Landhuis Live – Elfi Voorhuis en Reversed


Woensdag 25 oktober

Livemuziek in het Landhuis! Elke laatste woensdag van de maand openen we onze deuren voor Utrechts talent. Kom langs en geniet van Utrechtse biertjes, borrelhappen en de live optredens van Elfi Voorhuis en Reversed. Het wordt een mix van stijlen, met Nederlandse en Engelstalige liedjes. Ben je erbij?

 

Inloop vanaf 19.30 uur, we starten om 20.00 uur. Lees meer en scoor je ticket.

Pubquiz


Donderdag 12 okt | 9 nov | 14 dec

Speel mee met onze maandelijkse pubquiz! Test je kennis tijdens verschillende rondes en strijd met je team om de eerste plek. Kom je ook een avondje quizzen in het park? We starten om 20.00 uur. Deelname is €17,50 per team en als je daarvoor een hapje komt eten speel je gratis mee. Meld je aan via eten@landhuisindestad.nl.

Spelletjesavond


Woensdag 20 sep | 18 okt | 15 nov

Spelletjesfanaten opgelet! Kom elke derde woensdag van de maand spelletjes spelen in het Landhuis. Een host van spelletjeswinkel Subcultures zorgt voor uitleg en de nieuwste spellen, maar je mag natuurlijk ook je eigen spellen meenemen. We starten om 19.00 uur.

 

Om 18.00 uur serveren we een daghap voor 15 euro per persoon. Meld je aan als je wilt mee-eten, via de reserveerbutton op de website. Kom je alleen spelletjes spelen, dan is aanmelden niet nodig en kun je gewoon aanschuiven.

Aanschuiftafel


Woensdag 4 okt

Kom je mee-eten bij de Aanschuiftafel? We zetten lange tafels neer in het Landhuis en iedereen mag aanschuiven voor de maaltijd. Niet zomaar een maaltijd, want elke avond staat in het teken van een ander land. Samen met een gastkok uit het themaland zetten we een heerlijk diner op tafel.

 

De prijs voor de maaltijd is 13,50 per persoon. Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven. Zo ontmoet je mensen uit de buurt en krijg je een kijkje in een andere keuken. Vanaf 18.30 uur ben je welkom en om 19.00 uur starten we. De volgende Aanschuiftafel is op woensdag 4 oktober, het thema maken we nog bekend.

Tango salon


Zondag 19 nov

Trek je dansschoenen aan en kom de tango dansen in het Landhuis! We schuiven alle tafels aan de kant om een grote dansvloer te maken. Tussen het dansen door kun je natuurlijk ook een hapje eten van ons menu. De avond begint om 17.30 uur, toegang is gratis.

Historische wandeling


Op aanvraag

Wandel mee met geschiedkundige Bart door de geschiedenis van Oog in Al en Lombok. Over het ene bruggetje heen en 1,5 uur later over het andere bruggetje weer terug. Sluit af met een lekker drankje bij Landhuis in de Stad.

 

Aan de wandeling kunnen maximaal 10 personen deelnemen. Kosten: 5 euro per persoon. Interesse? Laat het weten bij de bar of mail naar eten@landhuisindestad.nl.

Kom een rondje varen met de Buurtboot!

Kom gezellig een rondje roeien met de Buurtboot! Op initiatief van buurtbewoners kun je in roeibootjes door het water varen rondom de Munt. Wij zijn, samen met Molen de Ster, een uitgiftepunt van deze buurtbootjes. Elk weekend en op feestdagen kun je bij ons één of twee bootjes huren. Reserveer door ons te bellen of mailen. Een bootje kost 6 euro voor 3 uur varen en er passen maximaal vier personen in. De buurtboot is een maatschappelijk initiatief, zonder winstoogmerk.

Picknicken op het water? Dat kan! Voor 25 euro geven we een lunch- of borrelmand mee voor onderweg, deze is voor 2 personen. Geef bij je reservering aan of je deze erbij wilt reserveren (keuze uit: vega of niet vega, en voor de borrel: met alcohol of alcoholvrij).

Exposities - Kunst in het Landhuis

Onze Domstad kent een wereld aan kunstenaars. Landhuis in de Stad geeft deze kunstenaars een gezicht. Iedere 3 maanden tonen we werk van meerdere kunstenaars: van schilders tot tekenaars, mozaïek- of keramiekkunstenaars. Zij wonen of werken allemaal in Utrecht. Op dit moment exposeren Ellen Adank, Rik Grevink en Michèle Jansen in ons Landhuis.

Wil jij ook bij ons exposeren? Mail dan naar Diede Selles op kunst@landhuisindestad.nl.

Ellen Adank

Het werk van Ellen is heel divers. Ze schildert graag abstract werk, zoals portretten, maar ook de flora en fauna in haar directe omgeving hebben haar warme interesse. Een aantal oude jute zakken inspireerden haar tot het maken van de reeks “Burlap”. Een aantal van deze werken kun je in het Landhuis terugvinden.

Website: www.adank4art.nl

Rik Grevink

Rik maakt schilderijen waarin het mannelijk gezicht centraal staat. Door deze op doek te zetten krijgt hij de kans om meer over zijn eigen geslacht te leren. Hij begint vanuit beeldarchief, hierin zoekt hij vaak naar bekende persfoto’s van mannen. Naast zijn passie voor typografie, schildert hij enorm graag.

Instagram: RikGrevink

Michèle Jansen

Voor deze serie heeft Michèle allerlei materialen, zoals zand, karton, gedroogde bloemen, oude lakens en roestig ijzer, verwerkt in industrieel lijkende schilderijen. Het schilderij is niet het doel maar de weg ernaartoe. Bijna onbewust vinden dereeds gebruikte materialen hun weg naar een nieuwe bestemming.

Instagram: MJVisuals2023

Yoga en Mindfulness / Massage / Training & Coaching

ochtend

avond


18:30Yoganesh. YogAlign Flow

20:15Yoganesh. Yin-Yang Flow

19.00 – 22.00Mindfulness Moves. Mindfulness & Compassie training / MSC 2021

19.30 – 22.00MindfulnessFabriek. Mindfulness PLUS training

ochtend

avond


18.30Yoganesh. 1x p.m. Deep Relax Yoga Nidra

20:15Yoganesh. WellWoman Yoga

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

10.00Yoganesh. WellWoman Yoga

avond


18.30Yoganesh. YogAlign

20.30Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

ochtend

avond


17.45Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

19.30Yoganesh. YogAlign Flow

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

avond


19.30 – 21.30Yoganesh. 1x p.m. TGIF! Special

ochtend

10.30 – 12.00Yoganesh. ZOMER Yoga in het Park (alleen bij mooi weer)

10:30 – 12:30Yoganesh. 1x p.m. Waking the Dragon!

avond


ochtend

11.00 – 13.00Yoganesh. 1x p.m. WellWoman Sunday Special

avond