In Landhuis in de Stad is er altijd iets te doen. Zo kan je er terecht voor yoga, mindfulness, coaching en massage. En om de 3 maanden laten we nieuw werk van verschillende Utrechtse kunstenaars zien: van schilders tot tekenaars, mozaïek- en keramiekkunstenaars. Het restaurant organiseert ook verschillende culturele activiteiten, zoals SamSam in de Stad, de Landkeuken, een tango-avond, een popquiz en zo nu en dan een optreden van een Utrechtse singer-songwriter of band. Hieronder vind je een overzicht van alle activiteiten. Vanwege de nieuwe maatregelen kan een aantal activiteiten helaas niet doorgaan. We plannen een nieuwe datum zodra het weer mag en veilig kan!

Culturele Agenda

SamSam in de Stad


Startdatum volgt

Binnenkort komt de aanschuifavond weer tot leven in een nieuw jasje: SamSam in de Stad. Op 1 december wilden we dit vernieuwde initiatief aftrappen, maar vanwege de maatregelen schuift die datum op. SamSam in de Stad is een samenwerking tussen Landhuis in de Stad en SamSam, gerund door Eva en Fleur. Zij organiseren buurtdiners om mensen in de wijk met elkaar in contact te brengen. Laagdrempelig en niet te duur. Ze koken - net als wij - graag met lokale ingrediënten. Zodra het weer veilig kan en mag, zetten we de nieuwe startdatum online!

 

Voor 17,50 euro per persoon eet je een hoofdgerecht, én iets lekkers na. Je eet gezellig met elkaar, aan lange tafels vanuit grote deelschalen op tafel. Je kunt binnenlopen vanaf 18.30 uur, we starten samen om 19.00 uur. Je reserveert eenvoudig via ons reserveringssysteem, via het icoon ‘reserveren’ rechts onder op de pagina. Een leuke avond om je buurtgenoten (beter) te leren kennen!

Popquiz


Datum volgt

Vanwege de maatregelen kan de popquiz de 9e helaas niet doorgaan. Zodra de maatregelen het toelaten en we de quiz weer op een veilige leuke manier kunnen organiseren - we mikken op januari - plannen we een nieuwe avond. We houden je op de hoogte via onze website en social media. Hopelijk tot snel!

 

Het is eindelijk weer tijd voor een popquiz! Op donderdag 9 december gaan we weer los met 'Achter in de platenkast'. Kom je ook een avondje gezellig mee-quizzen in het park? Je geeft je op met een team van 4 tot 6 personen. Deelname kost €17,50 per team. Wil je voorafgaand aan de quiz lekker bij ons komen eten? Gezellig! Meld dit dan bij je aanmelding. Je meld je aan via eten@landhuisindestad.nl. We starten om 20.00 uur.

 

 

Landkeuken


20 december 2021: Palestina

Op maandag 20 december organiseren we de 2e editie van de ‘Landkeuken’, een maandelijks terugkerende avond die we samen met De Voorkamer organiseren. Deze editie staan koks uit Palestina in de keuken. De Landkeuken is ontstaan vanuit de behoefte om de afstand tussen vrienden van ver en buren te overbruggen. Met de Landkeuken geven we iedereen een kijkje in elkaars keuken. Een avond begeleid met mooie muziek, fijne poëzie of een goed verhaal. Iedere maand staat een ander land of regio centraal.

 

Schuif je ook aan? Je reserveert eenvoudig via ons reserveringssysteem, via het icoon ‘reserveren’ rechts onder op de pagina. De avond begint om 19.00 uur. De kosten zijn aan jou als gast - je mag ervoor geven wat je ervoor over hebt en wat je kunt missen. Zo houden we de avond toegankelijk voor iedereen. 

Historische wandeling


Op aanvraag

Wandel mee met geschiedkundige Bart door de geschiedenis van Oog in Al en Lombok. Over het ene bruggetje heen en 1,5 uur later over het andere bruggetje weer terug. Sluit af met een lekkere warme chocolademelk met slagroom of borrel bij Landhuis in de Stad.

 

Aan de wandeling kunnen maximaal 6 personen deelnemen. Kosten 30,- euro per wandeling, dus maximaal 5,- euro per persoon. Interesse? Laat het weten bij de bar of mail naar eten@landhuisindestad.nl.

Yoga en Mindfulness / Massage / Training & Coaching

Agenda

ochtend

avond


18:30Yoganesh. YogAlign Flow

20:15Yoganesh. Yin-Yang Flow

19.00 – 22.00Mindfulness Moves. Mindfulness & Compassie training / MSC 2021

19.30 – 22.00MindfulnessFabriek. Mindfulness PLUS training

ochtend

avond


18.30Yoganesh. 1x p.m. Deep Relax Yoga Nidra

20:15Yoganesh. WellWoman Yoga

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

10.00Yoganesh. WellWoman Yoga

avond


18.30Yoganesh. YogAlign

20.30Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

ochtend

avond


17.45Yoganesh. Yin & Restorative Yoga

19.30Yoganesh. YogAlign Flow

19.00 – 21.30MindfulnessFabriek. Groepstraining MBSR

ochtend

avond


19.30 – 21.30Yoganesh. 1x p.m. TGIF! Special

ochtend

10.30 – 12.00Yoganesh. ZOMER Yoga in het Park (alleen bij mooi weer)

10:30 – 12:30Yoganesh. 1x p.m. Waking the Dragon!

avond


ochtend

11.00 – 13.00Yoganesh. 1x p.m. WellWoman Sunday Special

avond


Exposities

Zoals je van een stad als Utrecht zou verwachten, kent onze Domstad een wereld aan kunstenaars. Landhuis in de Stad geeft deze kunstenaars een gezicht. Iedere 3 maanden tonen we werk van meerdere kunstenaars: van schilders tot tekenaars, mozaïek- en keramiekkunstenaars. Zij wonen of werken allemaal in Utrecht. Op dit moment exposeren Mattijs Wolthaus, Myrte Legertsee en Romy Hommersom in Landhuis in de Stad.

Wil jij ook in het landhuis exposeren? Mail dan naar Rosalynn van Hummel op kunst@landhuisindestad.nl.

Mattijs Wolthaus

De landschappen van Mattijs Wolthaus (Leiden, 1971) zijn mysterieus, verstild of juist levendig. Ze prikkelen de verbeelding of roepen herinneringen op. Daarmee komen de persoonlijke verhalen. Landschappen met een verhaal.

mattijswolthaus.nl

Myrte Legerstee

Het werk van Myrte Legerstee is surreeel en donker komisch. Te zien in het Landhuis, de serie: Zij, met hond, episode : ‘De Picknick’.

Volg Myrte op Instagram via myrte_legerstee.

Romy Hommersom

A story to remember – memorial art. Een kunstwerk afgestemd op de herinneringen aan een dierbare. Het symboliseert de relatie en houdt de herinneringen levend. Zo voelt de persoon dichtbij en krijgt hij of zij een mooie plek in huis.

romyhommersom.nl