Culturele Agenda

Landhuis Live – Simplify & Het Laatste Woord


Woensdag 26 juni

Kom langs voor een sfeervolle singer-songwriteravond! De laatste woensdag van juni komen Simplify en Het Laatste Woord optreden. Zij spelen Nederlandstalige liedjes vol sfeer. Daarvóór eten we met elkaar een daghap aan lange tafels, gekookt door onze Syrische gastkok Wesam. Koop je ticket met of zonder maaltijd.

 

Start: 19.00 uur (maaltijd) of 20.00 uur (livemuziek). Scoor je ticket.

Wereldkeuken


Woensdag 10 juli

Op woensdag 10 juli organiseren we weer een Wereldkeuken. Kom langs voor een avond met lekker eten, muziek en verhalen uit Venezuela en Colombia. We organiseren deze avond samen met Villa Vrede, die dagopvang biedt aan ongedocumenteerden. Zo brengen we Utrechters uit alle delen van de wereld met elkaar in contact. Eet je mee?

 

Start: 19.00 uur. Kosten: 15 euro - dit is een richtbedrag, je mag geven wat je ervoor over hebt en kunt missen. Zo kan iedereen meedoen.

Spelletjesavond


Woensdag 19 juni | 17 juli

Spelletjesfanaten opgelet! Kom elke derde woensdag van de maand spelletjes spelen in het Landhuis. Een host van spelletjeswinkel Subcultures zorgt voor uitleg en de nieuwste spellen, maar je mag natuurlijk ook je eigen spellen meenemen. We starten om 19.00 uur.

 

Om 18.00 uur serveren we een daghap voor 15 euro per persoon, gekookt door de Syrische gastkok Wesam. Meld je aan als je wilt mee-eten, via de reserveerbutton op de website. Kom je alleen spelletjes spelen, dan is aanmelden niet nodig en kun je gewoon aanschuiven.

Pubquiz


Donderdag 13 juni (VOL) | 11 juli (VOL) | 12 sep | 10 okt

Speel mee met onze maandelijkse pubquiz, met quizmasters Mart en Martin. Test je kennis tijdens verschillende rondes en strijd met je team om de eerste plek. Kom je ook een avondje quizzen in het park? We starten om 20.00 uur. Deelname is €17,50 per team en als je daarvoor een hapje komt eten speel je gratis mee. Meld je aan met een team van 2-6 personen, via eten@landhuisindestad.nl.

Tango salon


Zondag 19 mei

Trek je dansschoenen aan en kom de tango dansen in het Landhuis! We schuiven alle tafels aan de kant om een grote dansvloer te maken. Tussen het dansen door kun je natuurlijk ook een hapje eten van ons menu. De avond begint om 17.30 uur, toegang is gratis.

Aanschuiftafel


Woensdag 5 juni | 3 juli

Kom je mee-eten bij de Aanschuiftafel? We zetten lange tafels neer in het Landhuis en iedereen mag aanschuiven voor de maaltijd. Niet zomaar een maaltijd, want elke avond staat in het teken van een ander land. Samen met een gastkok uit het themaland zetten we een heerlijk diner op tafel. Het thema van juni is Duitsland.

 

Prijs: 13,50 per persoon. Vanaf 18.30 uur ben je welkom en om 19.00 uur starten we. Reserveer je plekje online.

Tip! Bomenwandeling of historische wandeling met gids

Wist je dat je vanaf het Landhuis ook op pad kunt met een gids? Dit is op aanvraag. Historische gids Bart Seidel neemt je graag mee door de geschiedenis van wijk Oog in Al. Tijdens een wandeling van 1,5 uur leer je alles over het oude Landhuis en de wijk eromheen. Zoek je liever de natuur op in de stad? Ga dan op bomenexcursie met IVN-natuurgids Carin van der Veer. Zij deelt bijzondere weetjes over de vele bomen in het park, en al wandelend gebruik je al je zintuigen.

Historische wandeling: 1,5 uur, 5 euro per persoon, voor 2-10 personen.
Bomenwandeling: 1,5 tot 2 uur, 5 euro per persoon, voor 4-10 personen.
Interesse? Mail naar eten@landhuisindestad.nl.

Kom in het weekend varen met de Buurtboot

Kom gezellig een rondje roeien met de Buurtboot. Op initiatief van buurtbewoners kun je in roeibootjes door het water varen rondom de Munt. Wij zijn, samen met Molen de Ster, een uitgiftepunt van deze buurtbootjes. Elk weekend en op feestdagen kun je bij ons één of twee bootjes huren. Reserveer door ons te bellen of mailen. Een bootje kost 6 euro voor 3 uur varen en er passen maximaal vier personen in. De buurtboot is een maatschappelijk initiatief, zonder winstoogmerk.

Picknicken op het water? Dat kan! Voor 14 euro p.p. (minimaal 2 personen) geven we een lunch- of borrelmand mee voor onderweg. Geef bij je reservering aan of je deze erbij wilt reserveren (keuze uit: vega of niet vega, en voor de borrel: met alcohol of alcoholvrij).

Exposities - Kunst in het Landhuis

Onze Domstad kent een wereld aan kunstenaars. Landhuis in de Stad geeft deze kunstenaars een gezicht. Iedere 3 maanden tonen we werk van meerdere kunstenaars: van schilders tot tekenaars, mozaïek- of keramiekkunstenaars. Zij wonen of werken allemaal in Utrecht. Op dit moment exposeren Judith de Haan, Martinke Kelder en Pooja Verma in ons Landhuis.

Wil jij ook bij ons exposeren? Mail dan naar Diede Selles op kunst@landhuisindestad.nl.

Judith de Haan

Judith is een illustrator en verhalenverteller uit Utrecht. Met inkt, ecoline en potlood gaat ze op zoek naar verwondering en stukjes verhaal. Ze houdt, zoals ze zelf zegt, van “sneue dingen, duiven en lachen om mijn eigen grappen”.

www.judith-dehaan.com
Instagram: @judith.dehaan

Martinke Kelder

Martinke is een Utrechtse keramiste met een fascinatie voor miniatuurkeramiek. Ze bewondert klein werk omdat het de maker dwingt vaardigheden tot in precisie uit te voeren. Martinke maakt dan ook met veel geduld en finesse haar mini-vaasjes, Tiny Tinkers, op een mini-draaischijf. Tiny Tinkers kenmerken zich door hun verfijnde vormen, waarin vaak scherpe hoeken en lijnen terugkomen.

Instagram: tink_keramiek

Pooja Verma

Pooja haalt haar inspiratie uit de schoonheid van tuinen en landschappen. De rust die je hier kunt vinden wil ze graag vangen in haar schilderijen. Haar werk ‘Secret Garden’ komt voort uit haar dagelijkse wandelingen door Park Oog in Al, waar ze de natuur met de seizoenen mee ziet veranderen. In haar studio geeft ze workshops en zo brengt ze haar liefde voor kunst over op anderen.

www.poojaverma.net 
Instagram: poojavermastudio

Yoga en Mindfulness / Massage / Training & Coaching