Woensdag 17 augustus: de Aanschuiftafel met Rob en Ana!

Kom je mee-eten bij de Aanschuiftafel? We zetten lange tafels neer in het Landhuis en iedereen mag aanschuiven voor de maaltijd. Niet zomaar een maaltijd, want elke avond staat in het teken van een ander land! Rob uit ons keukenteam zet samen met een gastkok uit het themaland een heerlijk driegangendiner op tafel.

Woensdag 17 augustus is het thema: Spanje! Dat weekend start La Vuelta Holanda en om dat te vieren geven we een Spaans tintje aan de avond. Verwacht (vegetarische) paella, tapas, een Spaanse playlist en gezellige gesprekken met de mensen aan je tafel. Ben je erbij?

Thema: Spanje

Deze avond gaat Rob koken met de Valenciaanse Ana! Het precieze menu wordt nog bekend gemaakt, maar dat er paella op tafel komt staat vast. Rob zelf heeft een grote liefde voor dit Spaanse gerecht, dat traditioneel in een grote pan op houtvuur wordt gemaakt. Hij vertelt: “Tijdens mijn reizen in Catalonië en dwalen over de camino naar Santiago de Compostela, zag ik al de verbindende werking van de paellapan. Een passie ontstond, en een roadtrip leidde tot het kopen van een grote paellapan. Nu hebben we in ons stadsie een Valenciaanse Utrechter die ons graag komt laten proeven van deze Spaanse (Valenciaanse zelfs!) traditie in de week voor de Vuelta.”

Op het menu

Rob en Ana hebben een heerlijk driegangenmenu in elkaar gezet. Compleet in de Vuelta-stijl krijg je drie etappes:

  • Etappe 1: diverse tapas. Pimientons de padrón, tortilla de patatas, pan con tomate met een aubergine-pepersausje, aioli, olives tricolores-tapenade.
  • Etappe 2: twee soorten paella. Eén vegetarische variant en één ‘zwarte paella’, bereid met visbouillon en de inkt van calamares. Gemaakt met arroz bomba, de rijst die geproduceerd wordt op de rijstvelden bij Valencia.
  • Etappe 3: crema Catalana. Een traditioneel Catalaans dessert.

We organiseren de Aanschuifavonden om mensen uit de buurt met elkaar in contact te brengen én om je een inkijkje te geven in een heel andere keuken.

Eet je mee?

De inloop is vanaf 18.30 uur en we starten om 19.00 uur. De maaltijd is 13,50 euro per persoon (12,50 voor kinderen tot 12 jaar) voor een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert.

Iedereen is welkom om aan te schuiven! Meld je eenvoudig aan via de knop ‘Reserveren’ rechts onderaan de pagina.