Onze keuzes


Cliënten van Abrona vormen een belangrijk onderdeel van ons team. Abrona is een instelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Abrona wil de kwaliteit van leven van cliënten zo optimaal mogelijk ondersteunen, zodat zij zich vanuit hun eigen mogelijkheden en op hun eigen wijze, kunnen ontwikkelen. Hiervoor bieden zij onder andere verschillende vormen van dagbesteding, zoals op boerderij De Vos – De Haan in Benschop. Hier worden onze lekkere sappen gemaakt door cliënten van Abrona.

Jasper van Nordkapp Coffee brandt onze koffiebonen bij ons om de hoek, namelijk in de Vechtclub XL in transwijk. Hij heeft hier een kleinschalige branderij. De bonen komt hij persoonlijk met de bakfiets brengen. Lokaler kan bijna niet!

Samen met Robert van Simon Levelt op de Vismarkt selecteren we onze verschillende thee-soorten. Daarbij kijken we naar de seizoenen en bieden we hopelijk voor ieder wat wils. Mis je in ons huidige assortiment jouw favoriete thee…laat het ons dan weten!

Heb je ons heerlijke brood al geproefd? Het komt van bakkerij Stevig Brood. Joost van Iersel is sinds dit jaar begonnen als Stadsbakker van Woerden, met zijn bakkerij Stevig Brood. Hij bakt met biologische grondstoffen en zonder toevoegingen. Het brood van Stevig Brood is enkel gemaakt van meel, water, desem en zeezout.

Op de Kanaalstraat in Lombok zit een klein bijzonder winkeltje verstopt: Morty’s Kaas en Delicatessen. Inmiddels een begrip in Utrecht, met een verrassend assortiment kazen, vleeswaren en biologische producten. Bijvoorbeeld de Oude Lombokkaas op ons broodje met huisgemaakt tomatenchutney, komt hier vandaan.

Omdat wij graag koken met duurzame en biologische producten hebben wij gekozen voor De Kweker/Vroegop-Windig als onze groothandel en groenteleverancier. Dit familie bedrijf heeft een groot assortiment aan biologische groenten en zuivelproducten. Voor een kok als Anna een soort hemel op aarde.

We zijn erg blij met onze prachtige nieuwe tafels! Zij zijn met liefde en zorgvuldigheid gemaakt door Joost van VANhout* duurzaam design. De tafels zijn met de hand, in de werkplaats op traditionele wijze vervaardigd, en dat kun je zien!

Ook ons bier komt uit de buurt, namelijk uit de Meern. Hier is brouwerij De Leckere gevestigd. Hun bieren zijn 100% biologisch en ‘lekker met een eigen smaak voor de hedendaagse genieter’. Zowel hun pilsner als andere leckere bieren zijn bij ons van de tap verkrijgbaar.

Onze wijnen kopen wij in bij Sjors van het Utregs Wijnhuis. Hij is gevestigd naast de trots van Utrecht, namelijk de Domtoren. Sjors helpt ons wijnen te kiezen bij specifieke (lunch)gerechten. Heb je bij ons een wijn geproefd die naar meer smaakte? Je weet Sjors nu te vinden.

Die prachtige verse bloemen die sfeer geven aan ons restaurant, worden geleverd door Iris Plukt. Haar bloemen worden op biologische wijze geteeld, wat bijvoorbeeld betekent dat er geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en spaarzaam met water wordt omgegaan.

Buitengewone Varkens wroeten, scharrelen en luieren op akkers, in bossen en weilanden. Een verwend leven zoals de varkens verdienen!

Eigenaren Stan Gloudemans en Josse Haarhuis hebben verspreid over Nederland, altijd zichtbaar voor iedereen, 12 locaties in gebruik met toegewijde verzorgers. Die geven de in kleine familiegroepen levende varkens verantwoord geteeld voer. De varkens wroeten ook een gedeelte van hun voer zelf bij elkaar.